Indiaas restaurant recensie: India Garden

India Garden

India Garden is een van onze favoriete restaurants in Delft. Het restaurant is klein maar heel gezellig, met een warme ambiance. Je vindt er veel houten decor en een paar tafeltjes onder de Indiase zijden lantaarns. Je kunt er vrij casual terecht, maar we raden je aan je voor de gelegenheid een beetje op te doffen. Het eten is heerlijk en sommige gerechten zijn zelfs glutenvrij. Het menu verandert per seizoen, maar je vindt hier voor elk wat wils – vegetariërs, pescatariërs, omnivoren en zelfs veganisten komen hier aan hun trekken.

Als je in de buurt bent, raden we je ten zeerste aan hun lunchbuffet uit te proberen. Ze hebben een enorme selectie van Indiase gerechten, maar ook een paar internationale items en een buffet station met een verscheidenheid aan salades en Indiase broden. Het is een geweldige manier om voor een redelijke prijs veel gerechten te proeven en af te spreken met vrienden of collega's op het werk.

Het goede en het slechte

India Garden heeft zoveel geweldige dingen te bieden, dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen. Allereerst is de ambiance geweldig – het is schoon, modern en warm. Het restaurant is klein, dus het is intiem, en er is een prachtige bar achterin. De bediening is ook geweldig, vriendelijk maar niet aanmatigend. Het eten is hier echt goed. Er zijn veel verschillende opties, en ze zijn allemaal lekker. Je kunt gaan voor een klassieke curry, een thandai, een gestoomde of lichte sabji, of wat chaat. De voorgerecht sampler is ook een goede deal – je krijgt veel eten voor wat je betaalt. Het enige wat we hier niet lekker vinden is de prijs. De porties zijn groot, maar de prijzen zijn hoog voor wat je krijgt, en je moet ook nog betalen voor het buffet.

Voorgerechten en bijgerechten

We beginnen onze Indiase maaltijd altijd met een thandai of een ander warm drankje. India Garden's thandai is vers en heerlijk, en het is gemaakt met Indiase ingrediënten. Tegen een meerprijs kun je ook een thandai met rozenwater krijgen. Een ander populair voorgerecht is de bhel puri. Bhel is een soort Indiase augurk, en je kunt bhel puri krijgen met verschillende soorten bhel, zoals aloo, pani, dahi, of kachumber. Pani puri is een veelgebruikt voorgerecht in India, gemaakt van gepofte rijst, spruiten, gekookte aardappelen, komijnzaad en meer. Pudina puri is een upma, en wordt gemaakt met gember en specerijen.

Gebakken goederen en zoetigheden

Voor een zoete traktatie, probeer gulab jamun. Gulab jamun is een dessert gemaakt met een Indiase crème en veel rozenwater. Het is een populaire traktatie in India en je kunt het overal krijgen omdat het een heel gemakkelijk en goedkoop dessert is om te maken. De bajji is een andere Indiase lekkernij die u hier kunt krijgen. Bajji komt uit Bengalen, en wordt gemaakt met cashewnoten, pinda's, kardemom en andere Indiase ingrediënten. Er zijn veel verschillende smaken en variëteiten, zoals rood fluweel of chocolade, en het is niet al te duur.

Slotwoord

We gaan graag naar India Garden omdat het een geweldige plek is om veel verschillende Indiase gerechten te proberen. De thandai is perfect voor een warme lente- of herfstdag, en er is een breed scala aan voorgerechten en bijgerechten om uit te kiezen. Ze bieden ook een lunchbuffet voor goedkoop, smakelijk Indiaas eten. Als u van Indiaas eten houdt, raden wij u aan deze plek te bezoeken!