Wat u moet weten voordat u bij een Surinaamse T-shirtwinkel gaat winkelen

surinaamse toko

Het eerste waar je echt op moet letten is de maat van het shirt dat je koopt. Terwijl sommige winkels u een overhemd zullen verkopen dat u zeer goed past, zullen anderen u waarschijnlijk een klein overhemd geven. Een goede winkel zal u het hemd eerst laten passen om er zeker van te zijn dat het u bevalt voordat u het koopt. De maatvoering varieert echter nogal, dus daar kunt u niet op vertrouwen als betrouwbare manier om te controleren. Wat u wel kunt doen, is op het etiket aan de binnenkant van het shirt kijken of er M, L, XL of XXL op staat. Dit zijn de meest voorkomende maten en u kunt meestal verwachten dat het overhemd u zo past. Als dat niet zo is, weet je dat al voordat je het hebt gepast. Sommige overhemden zullen in één, twee of drie maten gedrukt zijn. Dit is volkomen normaal en u moet niet bang zijn om de winkelbediende te vragen of ze het hemd voor u kunnen aanpassen.

Echte T-shirts worden niet bedrukt.

Als u naar een winkel gaat en ze geven u een papieren shirt, let daar dan op. Deze shirts worden "bedrukte T-shirts" genoemd, en ze worden meestal op een pers gedrukt. Er zijn maar een paar bedrijven die ze in het land mogen drukken, maar sommige winkels zullen een neppers gebruiken om zichzelf geld te besparen. Dit is niet alleen oneerlijk, maar ook een verspilling van middelen omdat een echte pers veel inefficiënter is. Papier degradeert ook na een paar weken, dus de afbeelding erop zal snel vervagen en ook zijn kleur verliezen. Als u naar een winkel gaat die beweert dat ze hun eigen shirts drukken, is dit iets waar u op moet letten.

Een winkel die zijn eigen ontwerpen drukt, is waarschijnlijk nep.

Dit is een beetje voor de hand liggend, maar het is het vermelden waard. Als u naar een winkel gaat die een valse pers gebruikt, is dat waarschijnlijk niet de beste plaats om uw hemd te kopen. Aan de andere kant, als de verkoper u vertelt dat het hun eigen ontwerp en bedrukking is, dan moet u het waarschijnlijk kopen. De kwaliteit van het drukwerk is duidelijk. De lettertypes zijn groot gedrukt, de kleuren zijn levendig, en de ontwerpen zien eruit alsof ze professioneel gedrukt zijn. Een winkel die zijn eigen ontwerpen drukt is duurder dan een winkel die ze aankoopt, maar het is de extra kosten waard omdat het milieuvriendelijker en ethischer is. 

De kwaliteit van het drukwerk is duidelijk.

Wanneer u een bedrukt shirt koopt, wilt u er zeker van zijn dat de kwaliteit goed is. Het meest voor de hand liggende waar u op kunt letten is de kleur. Als die is vervaagd, gekreukeld of van het shirt is losgekomen, is het niet goed. Dus wat is de beste manier om de kwaliteit van een bedrukt shirt te controleren? De labels aan de binnenkant van het shirt. Op deze labels moet iets basaals staan zoals de maat, het merk en de prijs. Als er iets op staat als "ontwerp van Pete en Jan", kun je er zeker van zijn dat het nep is. Als het shirt een legitiem ontwerp is, moet de naam van de ontwerper erop staan. U kunt ook kijken naar de kleur van het shirt. Zorg ervoor dat het niet te roze, te blauw of te geel is. Een ander ding om op te letten is de opdruk zelf. Als het ontwerp een beetje wazig is, dan is het niet perfect. Idealiter zou het heel duidelijk moeten zijn en zou je niet zo je best hoeven te doen om het te zien.

Final thoughts.

Het goede nieuws is dat authentieke Surinaamse T-shirts misschien steeds moeilijker te vinden zijn. Er worden elk jaar minder authentieke verkocht, en de exemplaren die verkocht worden zijn vaak vervalst. Ga voor de zekerheid naar een winkel waarvan u weet dat hij legitiem is en vraag de winkelbediende om u de inventaris te tonen. Ze moeten u de shirts laten zien die ze al gedrukt hebben en u ze laten passen voor u ze koopt. Als ze zeggen dat ze het shirt nog niet gedrukt hebben, dan zijn ze waarschijnlijk een nepwinkel. Als ze het u laten passen, dan zijn ze een legitieme winkel. Dit gezegd zijnde, zijn er nog steeds veel authentieke shirts te vinden. Als je geïntereseerd ben in surinaams eten kan je terecht bij deze surinaamse toko.